Rialto & de vierde filmprojector

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 35.000 (100%)

Rialto & de vierde filmprojector

Spannend! Later dit jaar opent Rialto VU haar deuren – een nieuw filmtheater, gevestigd in een eveneens nieuw gebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam, met vier zalen waar de mooiste films te zien zijn. Drie van de vier zalen zijn volledig ingericht, maar in de vierde ontbreekt nog een filmprojector… Daarbij hebben we de hulp nodig van iedereen die Rialto een bijzonder filmtheater vindt. Kunnen we ook op jou rekenen?

Dromen zijn géén bedrog

In 1921 ging een langgekoesterde droom van Anton Pieter du Mee in vervulling: hij opende aan de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp zijn eigen bioscoop: Rialto. Tientallen jaren was het een goedlopend theater.

Begin jaren 80 leek sluiting echter toch onvermijdelijk. Maar toen verscheen Stichting Amsterdams Filmhuis op het toneel. Deze stichting knapte het gebouw op en maakte er een bloeiend theater van.

Na jaren van plannen en voorbereiden wordt nu, precies een eeuw na de opening, een volgende grote droom werkelijkheid: de opening van Rialto VU. Dit fonkelnieuwe theater, gevestigd aan de De Boelelaan 1111, zal in vier state-of-the-art filmzalen een grote culturele verrijking betekenen voor dit deel van de stad.

Een vierde projector

Vanzelf gaat dat natuurlijk niet, aan die droom hangt een prijskaartje en daar hebben we jullie bij nodig! De mensen die Rialto een warm hart toedragen en ook graag van Rialto's aanbod willen genieten in Buitenveldert en aan de Zuidas.

Vooral de inrichting van de cabines, de plek waar de filmprojector staat, is een kostbare zaak. Bijna alles is klaar, alleen ontbreekt er nog één projector. Zo'n ding kost om en nabij de € 35.000, een enorm bedrag dat we met jullie hulp bij elkaar willen brengen.

Vandaar deze crowdfunding-actie. Dit hele verhaal kan eigenlijk heel kort en bondig worden samengevat: help Rialto aan een vierde filmprojector!

Doneren namens uw bedrijf op factuur? Dat kan ook! Mail uw (bedrijfs)naam, adresgegevens, e-mailadres, gewenste donatiebedrag en eventueel tegenprestatie per e-mail naar alyssa@voordekunst.nl en de factuur wordt zo snel mogelijk verzonden.

€ 10 Doneren Eeuwige dank! - Dank je wel voor je support. Wat krijg jij van ons? Eeuwige dank natuurlijk! 96 donateurs € 25 Doneren Geluk zit in een klein hoekje of - in ons geval - in een 10-rittenkaart - Maak kans op een 10-rittenkaart voor het nieuwe Rialto VU. Dat is dus 10x gratis naar de film. We verloten er drie dus informeer je vrienden! 63 donateurs € 35 Doneren Is Rialto jouw cup of tea? Ga dan voor deze toffe beker - Niet alleen kun je genieten van films bij Rialto VU, ook komt er een heus café! Ontvang deze herbruikbare thermosbeker die tijdens je eerste bezoek gevuld wordt met een heerlijke warme drank. 21 donateurs € 50 Doneren Vier de opening van Rialto VU samen met ons - Geniet als één van de eersten van een heerlijke middag of avond uit bij Rialto VU! Bestaande uit 2 kaartjes voor een reguliere film naar keuze en 2 consumpties, in te zetten in de eerste maand na opening. 57 donateurs € 60 Doneren Aanrader Maak kans op een Golden Ticket!  - Met z’n tweeën 3 maanden lang onbeperkt naar de film, wie wil dat nou niet?! Per 10 donaties verloten we één Golden Ticket voor twee personen waarmee je zo vaak als je wil naar de film kan in Rialto VU. 1 donateur € 75 Doneren Een echte klassieker: het Rialto-speldje - Ken jij ‘m nog? Het befaamde Rialto-speldje! Speciaal voor de opening van Rialto VU is het speldje exclusief in beperkte oplage opnieuw gemaakt. Een echt collectorsitem! 5 donateurs € 100 Doneren Exclusieve voorpremière special  - Zie met jouw introducé een gloednieuwe film nog voor de officiële release. Inclusief inleiding door een hele speciale gast. Wie? Dat is nog even een verrassing. 26 donateurs € 250 Doneren Jouw (bedrijfs)naam op het witte doek! - Altijd al je naam of bedrijf op het grote witte doek willen zien? Dit is je kans! We zetten je naam in een speciale voortiteling bij elke film t/m eind 2021. Als dat niet Bucketlist waardig is ;-) 13 donateurs € 500 Doneren Exclusieve rondleiding met workshop - Benieuwd hoe het er achter de schermen van een filmtheater aan toe gaat? Je ziet het tijdens een exclusieve rondleiding inclusief de projectieruimtes waar jij zelf een film mag starten! 2 donateurs € 1.000 Doneren Hoofdsponsor van een zaal van Rialto VU voor 1 maand! - Gedurende één maand wordt je (bedrijfs)naam groot vermeld voor aanvang van elke film in één van de zalen als hoofdsponsor. Daarbij ontvang je 5x2 vrijkaarten voor een film naar keuze voor jezelf en/of relaties zodat je je (bedrijfs)naam kan zien shinen op het fonkelnieuwe witte doek! 1 donateur Niet meer beschikbaar € 3.000 Doneren De hele zaal voor jou! - Organiseer je eigen filmavond; voor één avond is de zaal voor jou en je vrienden/familie/collega's en wordt jouw lievelingsfilm* vertoond op het witte doek. Met een welkomstwoord van onze directeur: Raymond Walravens. *In overleg met onze programmeur i.v.m. filmrechten. We nemen contact met je op om de details door te spreken. Niet meer beschikbaar
Bekijk alle

We zijn er bijna!

08-06-2021 | 16:12 Lieve donateurs, We zijn er bijna! Ruim een maand geleden startten we onze crowdfundingcampagne voor de filmprojector in Rialto VU. Inmiddels is er bijna € 20.000 opgehaald dankzij meer dan 250 (!) fantastische donateurs. Met nog 7 dagen op de teller, hebben we nog iets meer dan € 8.000 nodig om de donaties ook echt te kunnen verzilveren: dan halen we de 80%-grens. Dit moet lukken!  Hoe geweldig zou het zijn als we straks met zijn allen kunnen genieten van de films op de nieuwe locatie? Wil jij ons helpen met dit laatste zetje? Deel dan vooral de campagne nog één keertje! Doneren kan nog tot en met dinsdag 15 juni om 23:59 uur. Groet, Rialto
Lees meer